Az elnevezés hatalma – Nomen est omen

A Fáklya

Régóta ismerjük: a név kötelez. Ezért élőlények, de úgy tűnik, tárgyak, építmények sorsát is meghatározhatja, milyen nevet kapnak. Dubajban ma hajnalra kigyulladt a Fáklya (The Torch) nevű felhőkarcoló, a világ negyedik legmagasabb épülete.

Több óra után sikerült csak eloltani a 348 méter magas, 79 szintes épület 50. emeletén keletkezett tüzet, amelynek lángjai nem sokkal később már a 70. szintet is elérték. Az utcára olvadt üveg és fémdarabok estek. A tűzoltók munkáját megnehezítette az erős szél, de végül sikerült eloltaniuk a tüzet, amelynek megfékezésén tizenkét tűzoltóautó legénysége dolgozott.

A Fáklya2

A hírek szerint a 2011-ben átadott felhőkarcoló több ezer lakóját kellett biztonságba helyezni, többen közülük azonban füstmérgezést szenvedtek kimenekítésük közben. Evakuálták két közeli épület lakóit is. Ők visszatérhetnek otthonukba, a kigyulladt épületbe azonban várhatóan még napokig nem engedik vissza az ott élőket.

Az épület lakói szerint az utóbbi időben többször is hamis tűzriadó volt az épületben, egyelőre nem derült ki, hogy mi okozta most a tüzet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük