JAVASNAPTÁR

A változások mindig időbe vetettek, időben jelennek meg, megragadásukhoz pedig leginkább a természet nyújt fogódzót. Régen az emberek úgy éltek, hogy életük minden percében igazodtak a természet rendjéhez, hiszen benne és általa éltek. A benne megtapasztalt körforgás, örök megújulás egy kozmikus folyamat részesévé tette őket, amit cselekedeteikkel ők is fenntartottak. Ősi bölcsesség, hogy az ember azzal szenteli meg életét, ha viselkedésének, tetteinek mintája a tágabb lét, ha az egyetemes léttel azonosul, ha élményét egyetemesnek éli meg. Ez akkor következik be, ha követjük az erők természetét a világban, amelyek napról-napra kihívásokat hoznak, feladatokat rónak ránk, amelyekkel összhangban működve kiteljesedhetünk. Ha az ember felleli magában is a világban zajló folyamatokat, erőáramlásokat és ezeket tudatosan megfigyeli, megismeri, akkor az élet ritmusa a mindenség ritmusához igazítható, a belső és külső, ember és világ, szellem és természet összehangolható. A lét értelme igazán akkor tárul fel, amikor az ember azt teszi, amit a mindenség, amikor megtalálja vele először az összhangot, majd az azonosságot.

10 éve készítjük a Javasnaptárakat. Megjelenésük két, falinaptár és évkönyv  formátumban érhető el. Ez a 10 év lehetővé tette, hogy évről-évre egyre jobb, praktikusabb, használhatóbb formában adjuk közre és olyan falinaptárt illetve évkönyvet vegyenek a kezükbe, mely az eddigi tapasztalatunkat, tudásunkat legjobban összegzi az Önök számára.  A két kiadvány kiegészíti egymást.  Az évkönyv az asztali naptárak, kincses kalendáriumok vagy a többszáz éven keresztül használt csíziós könyvek legjobb tulajdonságait egyesíti magába.  Magunkkal vihetjük, olvashatjuk, határidőnaplóként is használhatjuk, míg a másik az otthonunk, munkahelyünk dísze, odapillantva a legfontosabb alapinformációk megtalálhatók benne és esztétikai élményt is nyújt.

A Javas Évkönyv és Falinaptár különlegessége a többi naptárhoz képest, hogy visszaállítják azt a rendet, amelyben összhangba kerül a naptárak funkciója és az évkörnek a rendje, a természet körforgásához való igazodás. Ez jelesül abban nyilvánul meg, hogy a naptár kezdőpontját a Nap születésében határozzuk meg. Vagyis a naptár a fény születéséhez igazodóan december 21-ével kezdődik és hónapok helyett a zodiákusokhoz igazítjuk a működését.

Aktuális kiadványunk:

2022

Korábban megjelent:

 

2019

Javas Évkönyv 2019

Javas falinaptar 2019

 

 

2018

Javas évkönyv 2018 boritó

Javas Falinaptár 2018

2017

Boritó JAVAS Évkönyv 2017           Javas Falinaptár Borító225x225

 

2016

Javasnaptár 2016 borító            Javas Falinaptár 2016 borító

 

 

 

 

 

2015

Javas_asztali_borito_225

faliboríto_225

 

 

 

 

 

2014