JAVASNAPTÁR

A változások mindig időbe vetettek, időben jelennek meg, megragadásukhoz pedig leginkább a természet nyújt fogódzót. Régen az emberek úgy éltek, hogy életük minden percében igazodtak a természet rendjéhez, hiszen benne és általa éltek. A benne megtapasztalt körforgás, örök megújulás egy kozmikus folyamat részesévé tette őket, amit cselekedeteikkel ők is fenntartottak. Ősi bölcsesség, hogy az ember azzal szenteli meg életét, ha viselkedésének, tetteinek mintája a tágabb lét, ha az egyetemes léttel azonosul, ha élményét egyetemesnek éli meg. Ez akkor következik be, ha követjük az erők természetét a világban, amelyek napról-napra kihívásokat hoznak, feladatokat rónak ránk, amelyekkel összhangban működve kiteljesedhetünk. Ha az ember felleli magában is a világban zajló folyamatokat, erőáramlásokat és ezeket tudatosan megfigyeli, megismeri, akkor az élet ritmusa a mindenség ritmusához igazítható, a belső és külső, ember és világ, szellem és természet összehangolható. A lét értelme igazán akkor tárul fel, amikor az ember azt teszi, amit a mindenség, amikor megtalálja vele először az összhangot, majd az azonosságot.

10 éve készítjük a Javasnaptárakat. Megjelenésük két, falinaptár és évkönyv  formátumban érhető el. Ez a 10 év lehetővé tette, hogy évről-évre egyre jobb, praktikusabb, használhatóbb formában adjuk közre és olyan falinaptárt illetve évkönyvet vegyenek a kezükbe, mely az eddigi tapasztalatunkat, tudásunkat legjobban összegzi az Önök számára.  A két kiadvány kiegészíti egymást.  Az évkönyv az asztali naptárak, kincses kalendáriumok vagy a többszáz éven keresztül használt csíziós könyvek legjobb tulajdonságait egyesíti magába.  Magunkkal vihetjük, olvashatjuk, határidőnaplóként is használhatjuk, míg a másik az otthonunk, munkahelyünk dísze, odapillantva a legfontosabb alapinformációk megtalálhatók benne és esztétikai élményt is nyújt.

A Javas Évkönyv és Falinaptár különlegessége a többi naptárhoz képest, hogy visszaállítják azt a rendet, amelyben összhangba kerül a naptárak funkciója és az évkörnek a rendje, a természet körforgásához való igazodás. Ez jelesül abban nyilvánul meg, hogy a naptár kezdőpontját a Nap születésében határozzuk meg. Vagyis a naptár a fény születéséhez igazodóan december 21-ével kezdődik és hónapok helyett a zodiákusokhoz igazítjuk a működését.

Aktuális kiadványunk:

Javas Évkönyv 2019

Javas Évkönyv 2019

Megrendelhető webshopunkban

Javas Falinaptár 2019

Javas falinaptar 2019

Megrendelhető webshopunkban

Korábban megjelent:

 

2018

Javas évkönyv 2018 boritóJavas Falinaptár 2018

2017

Boritó JAVAS Évkönyv 2017           Javas Falinaptár Borító225x225

 

2016

Javasnaptár 2016 borító            Javas Falinaptár 2016 borító

 

 

 

 

 

2015

Javas_asztali_borito_225

faliboríto_225

 

 

 

 

 

2014