Bemutatkozás

Symbolon intézet logo
Symbolon Intézet

Az emberiség jelenkori és mindenkori kollektív kihívásaira a kollektív tudat válaszaiból, minden eddigi szellemi tapasztalatból kell meríteni. Minden válság lényegében ismétli magát, ezért az archetipikus kihívások archetipikus megoldásokat igényelnek. Mivel a mai kor minden korábbinál jobban eltávolodott a szimbolikus látásmódtól – s részben ebben rejlik a mai kor válságainak ereje és mélysége -, mindennél fontosabb újra elsajátítani és közkinccsé tenni évezredek szellemi kultúrkincseinek legjavát: az egyetemes összefüggések kimutatására is alkalmas szimbólumvilágot. Ez az a nyelv, amelyen minden kultúra végső soron egyet ért, ez a függőleges gondolkodás, ez az analógiás látás, ezért ezek újbóli megismertetését tekintjük szolgálatnak.

Úgy véljük, a szimbólumlátás újratanulásával az emberek kézzelfogható segítséget kapnak ahhoz, hogy az életük tudatosabbá, jobbá váljon. Jobban kézben tudják tartani életük, sorsuk irányítását, tudatosabban tudjanak dönteni sorsfordító helyzetekben. Bennük szunnyadó képességek életre keljenek, megnyíljanak, teljessé váljanak. Ki tudják bontakoztatni a lehetőségeket, amit az élet számukra biztosít.

Egyetértünk Mauriaccal: “A XXI. század vagy spirituális lesz, vagy nem lesz”. De minden jel arra mutat, hogy a XXI. század úgy lesz spirituális, ha a korban meglévő adottságokat használjuk fel: a képek iránti vonzalmat, valamint a globális kapcsolatok megteremtésének lehetőségét. Így születhet meg az emberiség következő lehetősége, fejlődési foka: a homo symbolicus. Az az ember, aki a szunnyadó agyi kapacitása (az a bizonyos tíz százalék) helyett sokkal többet használ, pusztán abból kifolyólag, hogy használni kezdi a legjellegzetesebb és mégis elhanyagolt emberi tudatfunkciót: a szimbólumlátást.

Az intézet komplex intézményként működik: egyszerre vállalja fel a kutatást – mint kutatóintézet -, a tanácsadást – mint vállalatfejlesztő vállalkozás és think tank -, a gyógyítást – mint gyógyító központ -, és az ismeretterjesztést – mint konferenciaszervező és kiadó.

A Symbolon Intézet létrejöttét negyedszázados megalapozó kutatás és tapasztalatszerzés előzte meg. Ez a legkülönbözőbb területeket ölelte fel: összehasonlító vallásbölcselet, művészettörténet, önfejlesztő módszerek, holisztikus gyógyító módszerek, archaikus hagyományok, pszichológia, filozófia, etnográfia, jövőkutatás, mentálhigiénés, életvezetési tanácsadás, csoportfejlesztő tréningek, kutatásszervezés, intézménymenedzselés, konferenciák szervezése, elméletalkotások, külföldi tanulmányutak, szakértői munka, könyvszerkesztés, tudósítások, stratégiakészítés…

Bemutatkozás” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Üdvözletem!
  Transzformációs játékot szeretnék vásárolni. Érdeklődöm, hogy van-e erre lehetőség?? Hol leheteséges? Mi a módja??
  Menyhárt Gabriella
  megaga@t-online.hu
  Tel: 70-432-3299

  1. Kedves Gabriella!

   Bocsánat, hogy csak most válaszolok. Sajnos játékot nem lehet évek óta vásárolni, bár úgy hallottam, hogy Vaterán időnként felbukkan.

   Üdvözlettel:
   Zoltán

  2. Szeretnék jelentkezni Transzformációs játék képzésre. Várható-e, hogy a közeljövőben lesz ilyen képzés?

 2. Üdvözlöm!
  Érdeklődni szeretnék transzformációs játék vezető képzés iránt.

  1. Kedves Mónika!

   Bocsánat, hogy csak most válaszolok. Képzés csak nem hivatalos játékvezetőket képezhet, gyűlnek az érdeklődők, jelezze, ha komoly a szándéka így is, s felveszem a listára.

   Üdvözlettel:
   Zoltán

 3. T. Symbolon!

  Hasznos lenne, ha vásárlás esetére fel tudnának ajánlani nem csak futárcéges kiszállítást horror áron ( és akkor üljön otthon az ember és várja a futárt ), hanem más verziót is, akár pick-pack pont vagy postapont vagy webox formájában.

  1. Tisztelt István V!
   Köszönjük észrevételét. Pillanatnyilag a Javas Évkönyv vagy Falainaptár, illetve az olyan rendelés, amely az említett kiadványok valamelyikét tartalmazza, azok szállításához választható olyan opció, ahol a futár költség 800,-Ft, ami talán nem annyira “horror ár”. Tervezzük még egyéb szállítási mód igénybevételének lehetőségét is a jövőben, mely jobban illeszkedik a vásárlók és felhasználók igényeihez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük