Javas falinaptár 2018

2.900,00 Ft

Javas falinaptár 2018

Exkluzív kivitelű spirálos falinaptár. Nagysága 32x50cm-es.
Tematikája a Hősök ébredése.
A naptár a fény születéséhez igazodóan december 21-ével kezdődik és hónapok helyett a zodiákusokhoz igazítjuk a működését.

Cikkszám: Fali Kategória: Címke:

Termékleírás

“Akik a régi időkben elérték az Utat, azok Ég és Föld nyomában jártak csendesen; a Nap és a Hold tetteit követték. Érzéseik a négy évszakot tükrözték…”

A 2018-es Javas Falinaptár témája a Hősök ébredése. A képeket mítoszokhoz készült illusztrációkból, leginkább klasszikus alkotásokból válogattuk. Természetesen gondos figyelmet fordítottunk arra, hogy az adott jegy minőségeihez illeszkedjen a kép – tartalmában, stílusában. A képek mellett olvashatják  Csörgő Zoltán írását a témában.

Valaha az évet a Nap járása alapján négyfelé osztották. Az év hónapokra osztása is a kozmikus erőkhöz igazodott, amit eredetileg a Napnak az Állatöv következő jegyébe lépése jelzett. A Javas falinaptár ezért nem a hónapok utóbbi időben megszokott rendje szerint teszi követhetővé az idő alakulását, hanem az asztrológiai jegyeket veszi alapul. Az év kezdete is a Nap „életéhez” igazodik, ezért a Nap, a fény születése jelzi – a hajdani szoláris alapú naptárokhoz igazodva – az év kezdetét.
A tizenkét állatövi jegy tizenkét szintet, állomást ír le testi, lelki és szellemi fejlődésünkben. A jegyek tizenkét archetipikus erő uralma alatt állnak, mind más és más benső erő felkeltésének lehetőségét hordozzák. A jegyekre sajátos kihívások, feladatok, tanulandók jellemzők, s a jegyek természetéből fakadó eszközök is mások, hogy megtegyük, kibontakoztassuk, ami lehetőségként megjelenik egy-egy szakaszban. A naptár egyes lapjain ezeket a – hivatásra, munkára, párkapcsolatra, tanulmányokra, benső fejlődésre egyaránt vonatkoztatható – lehetőségeket összegezzük röviden. Itt közöljük azokat a rendkívül tömör, mélyértelmű, a megnyilvánult világ kibomlásának állomásait, ideatartalmait megragadó szimbolikus formulákat, amelyek a tizenkét Nagy Tanítás (Mahávákja) néven maradtak fenn ősi indiai kéziratokban. Ezeken meditálva az állatövi jegyekről szóló tanítások egészen új és ismeretlen távlatai bontakoznak ki.

 

falinaptar 2018 belso

A jegyek összessége által jelzett holisztikus, szellemi modell egyetemes élményekkel áll kapcsolatban, amelyeket mindenki megtapasztalhat, átélhet. A naptár egy olyan úthoz kíván segítséget nyújtani, amely évről-évre körkörösen és mind magasabb szinten ismétlődik, ha tudatosan részt veszünk a folyamatban. Így a természeti erőkben megragadható áramlással való együttmozgás során lehetővé válik a belső világunk megismerése, képességeink kibontása. Minden állomás megtapasztalása és megértése belátásokat hoz, ezzel együtt egy benső átalakítás végrehajtását, amely növekvő bölcsességet, egy teljesebb élet megalapozását eredményezheti. Ez a ciklus tehát a tudatunk fejlődéséről, fejlesztéséről szól és segíti egy olyan életvitel kialakítását is, amely által mélyebb célt és értelmet fedezhetünk fel életünkben.

A naptárban jeleztük a Hold alakváltozásait is. A Hold mozgásához, jegyekben való haladásához igazodó meditációs és életvezetési gyakorlatokról, ünnepekről, hagyományokról és az asztrológiai konstellációkról a Javas Évkönyv tájékoztat.
A naptár sajátossága még az is, hogy a névnapok „megszokott” rendje mellett közli a magyar eredetű neveket is.

További információk

Súly 0.6 kg
Méretek 50 x 32 x 0.5 cm

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Javas falinaptár 2018”értékelése elsőként