Javas Évkönyv 2019

2.900,00 Ft

Javas Évkönyv 2019

A 2019-es Javas Évkönyv egy valódi életvezetési tanácsadó. Komplex és széleskörű. Használható kézikönyvnek, de akár határidőnaplónak vagy asztali naptárnak is.

Elfogyott

Elfogyott

Kategória: Címkék: ,

Leírás

A 2019-es Javas Évkönyv egy valódi életvezetési tanácsadó. Komplex, és széleskörű. Összegző információs rész található arról, hogy az adott állatövi jegynek mi a szimbolikája, az életkori analógiája, s a kozmikus, évköri és természeti helyzetéből fakadóan milyen feladatok, lehetőségek állnak előttünk. Melyek a csillagjegyhez tartozó testtájak, szervek? Milyen gyógynövények mikor gyűjthetők?

Kiemelten foglakozik a Javas Évkönyv az időszak hagyományos (külső) és belső ünnepeivel. Sokszor nem is tudjuk, hogy egy ünnepen igazából mit is ünneplünk, miért pont akkor, miért pont úgy.  Egy hagyományos ünnep üzenete sosem választható el attól az időbeni helyzettől, hogy az évkörnek miért abban az időszakában vagy napján tartjuk. Ennek a hátterében mindig nagyon mély összefüggések rejlenek, olyanok, amelyeket megértve egyszeriben feltárul magának az ünnepnek a tanítása, vagyis az is, hogy miként nemesíthetjük meg általa az életünket, miként tehetjük az ünnepeket benső fejlődésünk kiindulópontjaivá. Ízelítőt kapunk az ünnepek mélyén rejlő, mára jórészt elfeledett értelmű szimbólumokból, a szertartások mának is szóló üzeneteiből. Ajánlást, hogyan mentsünk át minél többet eleink bölcsességéből, s tegyük életünk alkotó részévé, erejévé, ami támaszt, pszichospirituális, olykor gyógyító útmutatást jelenthet a mindennapokban, s hogyan közvetítsünk mindebből minél többet családtagjainknak, munkahelyi, baráti közösségeinknek.

Valaha az évet a Nap járása alapján négyfelé osztották. Az év hónapokra osztása is a kozmikus erőkhöz igazodott, amit eredetileg a Napnak az Állatöv következő jegyébe lépése jelzett. A Javas asztalinaptár ezért nem a hónapok utóbbi időben megszokott rendje szerint teszi követhetővé az idő alakulását, hanem az asztrológiai jegyeket veszi alapul. Az év kezdete is a Nap „életéhez” igazodik, ezért a Nap, a fény születése jelzi – a hajdani szoláris alapú naptárakhoz igazodva – az év kezdetét.

 

A névnapoknál feltüntettük – fekete betűkkel – a ma általános szokás szerinti neveket, mellettük pirossal jelennek meg ősi neveink a magyar, hun, török népek hagyományaiból.

Javas Évkönyv belső54

A Javas Évkönyv áttekintést nyújt a  holdállásokhoz kapcsolódó teendőkről és lehetőségekről,  mi ajánlott teliholdkor, újholdkor, a köztes időszakban, például megtudhatjuk, mikorra érdemes időzíteni a hajvágást vagy a vetést, betakarítást, illetve a gyógynövények gyűjtésével kapcsolatosan is hasznos információkat szerezhetünk. Holdállások szerinti összegzést is találunk a  jógatesthelyzetekről, a figyelmi és meditációs területekről.

 

További információk

Tömeg 0.3 kg
Méretek 18 × 24 × 2.2 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Javas Évkönyv 2019” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Érdekelhetnek még…